Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Десислава Танева даде старт на Международен коломаратон

24 юни 2009 19:07,
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 14 години, брой четения: 2177
Прерязване на лентата

Водачката на листата на ПП ГЕРБ и мажоритарен кандидат за област Сливен Десислава Танева даде днес официален старт на Международния колопробег SVS с маршрут СЛИВЕН – ВАРНА - (СОФИЯ) – СЛИВЕН. Тя участва в церемонията по прерязване на лентата заедно с Лазар Владиславов, член на управителния съвет на колоездачен клуб „Сините камъни" и организатор на събитието. Десислава Танева пожела добър път и успех на осемнадесетте колоездачи. Девет от състезателите са чужденци, сред тях има и две жени.

 

Международният колоездачен супер маратон се провежда за седми път от 2001 г. Три пъти е стартирал от София, а тази година за четвърти път стартира от Сливен. Тази вечер участниците ще направят опознавателна обиколка в Сливенския балкан, а стартът на състезанието ще бъде на 25 юни в 5.00 часа сутринта.

 

Маршрутът на колоездачния супер маратон е: Сливен – Айтос – Дюлино – Рудник - Варна/Аспарухово/ - Мадара – Исперих – Попово – Дряново – Троян – Рибарица – Правец – Костенец – Батак – Пазарджик – Хисаря – Калофер – Казанлък - Сливен. Това включва дистанцията от 1219 км с обща денивелация от 12380 м., която трябва да бъде измината нонстоп, в 12 етапа, определени от 11 контроли.

Първите се очаква да финишират за 60-65 часа, основната група се очаква в неделя, на 28 юни.

 

Домакин на проявата е Колоездачен клуб “Сините камъни” – Сливен и се провежда под егидата на Българска Федерация по Туризъм и се подпомага от Община Сливен.

Снимки

Старт на коломаратонколомаратон