Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Д-р Котов: Болницата има нужда от ядрено-магнитен резонанс

26 юни 2009 16:06, Връзки с обществеността
Излъчване: МБАЛ "Д-р Ив.Селимински" преди 8 години, брой четения: 2811
министър Гагаузов и д-р Котов

„По отношение на апаратурата имаме сериозен дефицит”, заяви д-р Йордан Котов, директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” по време на среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов. Здравното заведение има нужда от закупуване на ядрено-магнитен резонанс, за да не се изпращат пациенти в други градове, както и от и нов скенер.

 

Д-р Котов сподели, че има идея към Клинична лаборатория да се включи и имунология за извършването на по-специфични изследвания и да се обслужват повече пациенти. Ръководството на болницата и лекари ще изготвят списък с необходимата за закупуване апаратура и ще го връчат на министър Гагаузов. Той ще съдейства болницата да бъде включена в списъка за финансиране по Оперативна програма „Регионално развитие” за финансиране. Програмата предвижда отпускане на средства за близо 15 болници от страната. Представители на министерството ще пристигнат в понеделник в Сливен, за да консултират болницата за начина за кандидатстване по програмата и да помогнат при изготвянето на документите. По този начин сливенската болница ще може да се включи още в първата вълна на кандидатстващите по програмата. Вторият етап ще бъде едва след година и половина.

 

„Освен към новата медицинска апаратура, нашите усилия ще бъдат насочени и към работата с персонала, който да научим да се отнася по европейски с пациентите. Ако има жалби срещу медицински лица, то те са в посока на отношението към пациента. Искаме нашата болница да е от европейски тип и с модерната си апаратура и с положителното отношение към пациентите”, допълни д-р Котов.

 

Снимки

срещата в малката зала на болницатав болницатав болницата