Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Среща на ГЕРБ със сливенски преподаватели

29 юни 2009 20:49,
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 14 години, брой четения: 2727
Среща с учители

Кандидат-депутати от листата на ПП ГЕРБ Сливен се срещнаха днес със сливенски преподаватели. В срещата взеха участие водачката на пропорционалната листа на партията и мажоритарен кандидат за област Сливен Десислава Танева, Диан Червенкондев, Юлиана Колева, Галя Ченкова, Здравко Костадинов, д-р Димитър Павлов и Бисерка Василева.

„Не споделям разбирането, че кандидатите за народни избраници трябва да бъдат партийни функционери, заяви Десислава Танева. Хората в народното събрание трябва да бъдат компетентни, защото там се провежда законотворческия процес и от тях зависи приемането на ефективни закони, чрез които държавата да функционира ефективно.

Партия ГЕРБ в Сливен досега е печелила три поредни пъти избори с категорично мнозинство. Убедена съм, че ще спечелим и парламентарните избори. Важната задача, която сме си поставили е да спечелим голяма преднина, за да получим мнозинството от мандатите в Сливен и да регистрираме такъв резултат и в национален план.

Ние разчитаме на вашите гласове, на гласовете на мислещите, разумните хора, които няма да се поддадат на предизборни манипулации и на купуване на гласове.” Десислава Танева допълни, че ПП ГЕРБ е в изключително трудна ситуация, заради опитите на властимащите да повлияят на изборите чрез всякакви законови промени. „Готви се невероятно купуване на гласове не само сред малцинствените групи и това е публична тайна”, алармира Танева.

Бисерка Василева, която лично е взела участие в обсъждането на политическата програма на партията в сферата на образованието представи приоритетите на ПП ГЕРБ в този сектор:”Политическа партия ГЕРБ изгражда своята концепция за развитие на образованието в България, водена от разбирането, че образованието е инвестиция в развитието на човешкия ресурс и основата, върху която се гради успешно икономиката. Политиката на ПП ГЕРБ е насочена към поставяне и осъществяване на цели, общи за цялата образователна сфера, като се започне от детската градина, средното образование и се стигне до университетите и продължаващото образование. Много сериозно се поставя въпроса за децата със специални образователни изисквания, както и за учителите, работещи с тези деца. С голяма отговорност се подхожда и към талантливите деца. Основен проблем в момента е задържането на децата в училище.. Виждането на ПП ГЕРБ за неговото решаване е чрез увеличаване броя на занималните и чрез финансиране на извънкласните дейности. Специално внимание в програмата на ПП ГЕРБ за образованието се обръща на подобряване качеството и осигуряване на равен достъп до предучилищното и училищното образование. Основна задача е подобряване нивото на грамотност на учениците. Българският език е основният, който всички деца и ученици трябва да знаят. Голямо внимание се отделя на оптимизиране на мрежата от професионалните училища с оглед нуждите на националната и регионалната политика. Друг основен приоритет е подобряване на нормативната рамка на образованието, чрез премахване на вътрешни противоречия между отделни нормативни актове и хармонизирането и с европейските образователни практики. Задължително е приемането на нов Закон за предучилищното и училищното образование. Той трябва да бъде съобразен с възрастовите особености и с личностното развитието на децата и юношите в училище. В програмата на ПП ГЕРБ е заложено създаването на ефективен модел на управление на училищната мрежа. Друг важен момент, включен в програмата на ПП ГЕРБ е активното включване на информационните технологии в целия учебен процес.”

Сливенските учители поставиха проблема за неграмотността на учениците, който е много характерен за балканските села в региона.

„Генералната централа на браншови синдикати в България се обяви в подкрепа на ПП ГЕРБ, заяви Добринка Добрева, областен координатор на организацията. Смятаме, че ако новото правителство бъде сформирано от ПП ГЕРБ, ще бъдат осъществени качествени промени в образованието. Както казва дядо владика „Бедна България подготвя кадри за богата Европа.” Ние се надяваме нашите деца, добре подготвени да работят в родината си.”, каза още Добрева.