Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сменен е съставът на комисията за търговете на лекарства в областната болница

30 юни 2009 16:14, Връзки с обществеността
Излъчване: МБАЛ "Д-р Ив.Селимински" преди 8 години, брой четения: 1482
д-р Котов и екипа му

През последния месец ограничихме ненужните разходи в болницата, каза на пресконференция д-р Йордан Котов, изпълнителен директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”. Задълженията са за три милиона лева, като най-много от тях са за лекарствени продукти и консумативи. „Договорите са сключени за дълъг период на изплащане. Част от задълженията към доставчиците са просрочени. През месец юни те са намалели значително. Очаква се в края на месеца дружеството да приключи с положителен финансов резултат”, каза главният счетоводител на областната болница Пепа Кисьова.

 

Д-р Котов заяви, че са взети и други драстични мерки от новото ръководство. Променен е съставът на комисията, която участва в търговете за лекарства. „Бяхме най-атакувани по отношения на търговете за лекарства и точно там взехме крути мерки. Направи се промяна почти в целия състав. Надявам се, че следващите търгове ще бъдат в интерес на болницата и пациентите, които обслужваме, без да има някакъв комерсиализъм за участниците в комисията”, каза д-р Котов. Новият председател на тази комисия е заместник-директорът по лечебната част д-р Петър Петров. Изпълнителният директор на болницата увери, че в бъдеще ще се работи за доброто на здравното заведение и пациентите. Ще се полагат усилия за обновяване на медицинската техника и апаратура. Той увери, че приоритет ще има отделението по реанимация, където ежедневно се спасява човешки живот. Другият приоритет ще бъде отделението по хемодиализа, което има нужда от закупуване на три нови апарата за диализа. Ще се работи и по идеята отделението да бъде преместено от сградата на бившата Трета поликлиника в МБАЛ „Д-р Иван Селимински”.

 

Новото ръководство на сливенската болница ще настоява тя да стане база за обучение на специалисти. „ Ако това не стане, ние ще имаме липса на специалисти и кадрови проблем, който имат много болници в страната”, каза д-р Котов.

Новина2

Той представи пред журналисти своя екип. Новият заместник –директор по лечебната дейност на здравното заведение е д-р Петър Петров, на мястото на бившата главна счетоводителка е назначена Пепа Кисьова. Главна сестра на болницата е Стоилка Колева, а адвокат е Димитър Митев. Досегашният заместник-директор Васислав Петров вече е управител на Медицински център „Миркович”. „Новият екип е от професионалисти, които са готови 24 часа да дават своя опит и професионализъм за болницата. Имаме и подкрепата на общинските съветници д-р Ганка Василева и Димитър Митев, който е наш адвокат. Вярвам, че екипът ще отговори на предизвикателствата на времето и на изискванията на здравната реформа. Убеден съм, че имаме потенциала да го направим”, каза д-р Котов.