Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Лекари от МБАЛ "Д-р Иван Селимински" се срещнаха с представители на ГЕРБ

30 юни 2009 20:07, Връзки с обществеността
Излъчване: МБАЛ "Д-р Ив.Селимински" преди 8 години, брой четения: 1182
срещата с представители на ГЕРБ  в малката зала на болницата

Ръководството на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен се срещна днес с членове на експертните комисии по здравеопазване и социална политика към ПП ГЕРБ. На срещата присъстваха изпълнителният директор на болницата д-р Йордан Котов, неговият заместник д-р Петър Петров, председателят на Постоянната комисия по оперативен контрол към Общински съвет-Сливен д-р Ганка Василева и лекари от болницата.

 

Д-р Нели Рашева представи програмата на партия ГЕРБ за развитието на здравеопазването в България. Акцентите от документа са върху доболничната и болничната помощ и остойностяването на лекарския труд в цената на клиничната пътека. Идеята на специалистите от ГЕРБ е общопрактикуващите лекари да преминат към групови практики и да се премахнат 24-часовите дежурства, които сега са задължени да дават. Предвижда се достатъчно свободен достъп на пациентите до специалистите, което към момента е лимитирано от здравната каса.

 

Експерт от партия ГЕРБ представи програмата по социална политика. Тя предвижда допълнително предоставени възможности за финансиране на пенсиите на хората, които са над 75 години, обслужването и заплащането на медицинския труд за хора с увреждания. Според д-р Ганка Василева тези пациенти се нуждаят от повече грижи и консултации със специалист. Тя смята, че солидарният принцип на социално осигуряване не е уместен, а трябва да се премине към модел, който всеки пациент да има възможност да разполага със собствените си средства.

На финала на срещата бяха представени кандидатите на партията за народни представители от 21 МИР Сливен.

 

 

 

Снимки

по време на срещатадискусия