Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ЕНП твърдо зад Бойко Борисов и ГЕРБ

21 юни 2013 09:41, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 10 години, брой четения: 1698
---

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов получи пълната подкрепа на лидерите на партиите-членки на Европейската народна партия по време на срещата на върха в Австрия. В началото на форума президентът на ЕНП Вилфрид Мартенс изрази задоволството си, че дясната партия ГЕРБ е успяла да победи популизма на социалистите на парламентарните избори в България. „Това е поредната победа на ГЕРБ, както и първият подобен успех в съвременната българска история, при който партията, която е била на власт преди изборите, отново печели най-много гласове“, подчерта Мартенс пред лидерите от ЕНП. Българите отново дадоха доверието си на ГЕРБ и приложените реформите от правителството на Бойко Борисов, защото искат страната им да напредва и знаят, че само ГЕРБ има решимостта да постигне тази цел, отбеляза още Мартенс.

 

В рамките на форума председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов разговаря и с председателя на Групата на ЕНП в Европарламента Джоузеф Дол и генералния секретар на партията Антонио Лопез. Борисов запозна лидерите от ЕНП с политическата криза в България и безпрецедентните скандали на новото българско правителство на БСП, ДПС и Атака. „От както встъпиха в длъжност, кабинетът и парламентът се занимават единствено и само със силовите структури на държавата, докато икономиката и социалните мерки са оставени на заден план. Процедурата за избиране на председател на ДАНС беше променена в интерес на едно единствено лице – Делян Пеевски, което беше в пълно противоречие с парламентарните норми и правила. Българските граждани по категоричен начин показаха оценката си за новия кабинет и вече седмица протестират по площадите в цялата страна с искания за оставка и предсрочни избори. Няма назначени областни управители, назначават се спорни фигури за заместник-министри и съветници. Работодателите и индустриалците в България призоваха за нови избори без отлагане, нещо повече – българският президент свали одобрението си от новото правителство“, заяви още Борисов по време на срещата.

 

Президентът на ЕНП Вилфрид Мартенс и председателя на Групата на ЕНП в ЕП Джоузеф Дол определиха като абсурдни и несъстоятелни твърденията, че ЕНП сваля доверието си от ГЕРБ. Срещата на ЕНП продължава