Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Бойко Борисов: Правителството е много слабо, няма управление, има безброй кадрови грешки. Отново ще бъда премиер

05 септември 2013 13:46, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 10 години, брой четения: 1745
Бойко Борисов

„Няма управление. Има безброй кадрови грешки, скандализиращи всички“. Така определи председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов първите сто дни на кабинета „Орешарски“ и допълни, че по шестобалната система пише двойки на всички министри от правителството. Борисов заяви, че отново ще бъде премиер.

 

„Йовчев се опитва да прави някои по-добри неща, но явно го натискат чисто партийно, за да провежда репресии към протестиращите. Спортната министърка ще прави стадион, но не знае по какъв начин и кога. Добре, че спортната зала в Пловдив е почти готова и ще я открие, в Горна Малина й направихме – откри и нея. Сто дни са и малко време”, коментира Борисов.

 

Лидерът на ГЕРБ посочи още, че управляващите са направили министерство на инвестиционното проектиране, което вече 4 месеца не знае какво работи. „За една нощ министър, след това го смениха. Сега какви са им кадрите – никой не знае, само се харчат пари”, добави Борисов. Той посочи, че за първите сто дни управлението е много слабо. „Показаха, че нямат кадрови потенциал, нямат подготвени кадри, излъгаха избирателите, като им говореха, че още от първия ден ще строят „Белене”, излъгаха, че от първия ден ще увеличат работните места, а безработицата се вдига. Няма откъде да създадат работни места“, допълни лидерът на ГЕРБ. Той посочи, че вчера ясно се е видяло колко е некомпетентна вицепремиерката по европейските фондове. „Беше гротескно да гледаш разликата между Дончев и нея. Дори спряхме с въпросите, за да не излагаме институцията. Тя не познава тематиката, а това са милиардите евра, които българите чакат да подобрят тяхното благосъстояние”, каза Борисов. Като единственото добро нещо в управлението на кабинета Борисов посочи откриването на построените от ГЕРБ обекти.

 

В коментар пред журналисти в Народното събрание Борисов посочи, че всички социални мерки, планирани от правителството, се касаят за следващата година. Борисов заяви, че вдигането на майчинските и помощите за първокласници са положителни, ако икономиката расте, ако парите идват от бизнеса, и държавата е с по-добра събираемост на агенциите. „Когато се взима назаем, означава, че след това всички трябва да ги връщаме”, допълни той.

 

„Управлението тръгна по най-лесния начин, взимайки кредити, и опитвайки се да си купи подкрепа, но без да обяснява, че временното благосъстояние на част от българите, е всъщност назаем взети пари. Всяко семейство в България би могло да вземе от някого 500 или 1000 лева и един месец да изкара по-добре, само че после трябва да върне тези пари”, посочи Борисов.

 

Лидерът на ГЕРБ заяви, че когато управляващите говорят за това какво ще направят в бъдеще, то е само със заемни пари, които след това българите трябва да връщат. „Най-скандалното за мен е да искат такси на магистрала „Хемус”. Това искаха да направят с „Тракия”, добре че ние дойдохме и само с 20 % от българските пари ги построихме”, допълни Борисов.

 

Според Борисов се злоупотребява с участието на ГЕРБ в протестите. По думите му това, че е имало симпатизанти на партията, не означава, че ГЕРБ стои зад организацията.