Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

СЪОБЩЕНИЕ ОТ ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

11 декември 2013 11:37,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 930
Снимка

По повод направен коментар със заглавие „Корнелий Желязков решава за парите за чистота“ с дата 03.12.2013 г. в сайта „Вагабонтъ“, областният управител уведомява за следното:

С Решение №1014 от 28.11.2013 г. Общински съвет Сливен е приел „План-сметка за 2014 г. за разходите за поддържане на чистотата на териториите за обществено ползване, събиране, извозване и обезвреждане на битови и др. отпадъци от община Сливен на депо, експлоатация и поддържане на депо за твърди битови отпадъци“. Решенията на общински съвет, които се приемат с квалифицирано мнозинство (повече от половината от общия брой на общинските съветници) и с поименно гласуване, са определени в чл. 27, ал. 4 и ал. 5 на Закона за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/.

Приетата от Общински съвет Сливен план-сметка е в изпълнение на изискването на чл. 66, ал. 1 от Закона за местните данъци и такси и не попада в обхвата на решенията, които общински съвет следва да приема с квалифицирано мнозинство.

В този смисъл Решение №1014, взето с 20 гласа „за“, 4 гласа „против“ и 10 гласа „въздържал се“, е прието с необходимото мнозинство.