Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Месечна прогноза за времето за месец Януари 2014 година

24 декември 2013 22:36, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 2 години, брой четения: 10646
Прогноза за времето за месец Януари

Твърде динамично ще е времето през месец Януари 2014 година. В началото на месеца валежи не се очакват и температурите слабо ще се повишат. Към 3 януари ще настъпи промяна. Облачността бързо ще се увеличи и в периода 4 - 6 януари ще се създаде валежна обстановка: ще вали предимно сняг, в южните райони и по Черноморието - дъжд, който ще премине в сняг.

Температурите ще се понижат и ще се установи време с температури близки до нормалните за януари. В края на десетдневието валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса.

През повечето дни от второто десетдневие отново ще се създадат условия за превалявания, предимно от сняг. След слабо повишение на температурите в началото на десетдневието, впоследствие те отново ще се понижат и през периода 16 - 20 януари времето ще бъде студено.

В началото на третото десетдневие температурите ще се повишат. След временно спиране на валежите отново ще завали, предимно сняг.

През месец Януари най-ниските температури ще са между -15 и -10, а най-високи между 10 и 15 градуса.

Между минус 3 и 0˚ ще е месечната температура през януари в Северна България и високите полета. По Черноморието, в Горнотракийската низина и долината на р. Струма - от 0 до 3˚. В планинските райони - между минус 8 и минус 3˚.

снимка: Интернет