Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Съвещание по въпросите на готовността за работа при зимни условия

26 септември 2009 15:29,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1261
съвещание в Областна администрация

На 25.09.2009 г. от 14 часа в Областна администрация се проведе съвещание по въпросите на готовността за работа при зимни условия на общинските администрации, териториалните структури на министерствата и ведомствата, фирми и организации.

Съвещанието бе водено от зам. областния управител Христо Карабекиров.

Настоящото съвещание се проведе на основание Указания на заместник министър - председателя и министър на вътрешните работи г-н Цветан Цветанов и заповед № РД-11-01-72/08.09.2009 г. на Областния управител г-н Кавръков за подготовка на област Сливен при усложнени зимни условия.

Информация и доклади за готовността на структурите за работа през зимния период на 2009-2010г. изнесоха представители на общинските администрации Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел.

В четирите общини е актуализиран планът за защита при снегонавявания и обледенявания.

Всички заявиха, че са определени длъжностните лица за координация, регламентирани са действията и задълженията при възникване на критични ситуации за новия сезон. Създадена е необходима организация за оповестяване при сложна зимна подготовка. Гражданите своевременно ще бъдат информирани, какви мерки да предприемат при обилен снеговалеж и наличност на снежна покривка.

Всички детски, здравни, социални и учебни заведения, обектите на културата и обществените учреждения са в пълна готовност за работа при зимни условия, снабдени са с течно и твърдо гориво за отопление, създадена е организация за превоз на учениците с окомплектовка на автобусите, има изготвени планове за действие при критични ситуации. Училищата и детските градини са задължени да проведат практически занятия при симулация на тежки метеорологични условия.

Предстоят търговете за избор на фирмите, които ще извършват снегопочистването на уличната мрежа в населените места, на четвъртокласната и републиканска пътна мрежа.

Представителите на общините заявиха, че допълнително ще предоставят на Областна администрация протоколите от извършените прегледи за готовността за зимно поддържане на общинската пътна мрежа и снегопочистваща техника.

Информация за планираните мерки и дейности за работа при усложнени зимни условия предоставиха „Пътна полиция” ОД на МВР, Областна дирекция на МВР, Териториална дирекция „Гражданска защита”, Регионален инспекторат по образованието, Областно пътно управление, Регионален център по здравеопазване, Център за спешна медицинска помощ, „ВиК”ООД, ”Напоителни системи” ЕАД, Център за подготовка на танкови подразделения, Регионална дирекция „Автомобилна администрация”, МЕПР – Сливен, „Берко” ООД, "Биндер" ООД.

Изготвен е План за взаимодействие между Областно пътно управление, сектор Пътна полиция ОД на МВР и Териториална дирекция „Гражданска защита” за създаване на организация и контрол на движението по републиканските пътища и провеждане на аварийно спасителни дейности през есенно зимния период на 2009/2010 г.

Всички институции заявиха готовност за посрещане на предизвикателствата на природата в предвид направените превантивни мерки за намаляване на последствията за населението и инфраструктурата при усложнена зимна обстановка.