Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Семинар на ПГЕЕ „Мария С. Кюри“ – Сливен

25 февруари 2014 17:16,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 1050
Снимка 1

На 25.02.2014 г. заместник областният управител Огнян Арабаджиев участва в семинар, организиран от Професионална гимназия по електротехника и електроника „Мария С. Кюри“ – Сливен. Семинарът се проведе в рамките на проект „Актуализиране на образователния процес в ПГЕЕ „Мария С. Кюри” – Сливен в сътрудничество с работодател в сферата на ИКТ”. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, а партньор на учебното заведение е „Майкрософт България”.

Георги Маргенов – директор на ПГЕЕ и ръководител на проекта, и Камелия Георгиева – помощник директор, представиха целите, дейностите и очакваните резултати по проекта. Ученици от гимназията разказаха за мотивите си да участват в проекта и с какво той ще допринесе за бъдещата им реализация.

С проекта се цели модернизиране на методиката на обучение в ИКТ; осигуряване на подходяща инфраструктура, подпомагаща обучителния процес в професионалната гимназия; надграждане на уменията на преподавателите по ИКТ; адаптиране на специфичните знания и умения на учениците в сферата на ИКТ към нуждите на партньора. Участват 70 ученици от ПГЕЕ „Мария Кюри” на възраст между 15 и 18 години и 6-ма учители по професионална подготовка.

В резултат на изпълнението на проекта ще се повиши пригодността за заетост на работната сила чрез предоставяне на качествени услуги в образованието и обучението. Ще бъде създаден ефективно работещ механизъм за удовлетворяване на нуждите на бизнеса и устойчиви връзки между националната система на образование, професионалното обучение, предоставяно от професионалното училище и бизнеса.

Проектът приключва през август 2014 г., а общата му стойност е 100 788 лв.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4