Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител г-н Марин Кавръков откри трето заседание на Регионалния съвет за развитие в Югоизточен район

13 октомври 2009 13:44,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1875
откриване на заседанието

На 13.10.2009 г. от 10.00 ч. в заседателната зала на Областна администрация Сливен, под председателството на областния управител г-н Марин Кавръков, се проведе третото заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ в Югоизточния район /ЮИР/.

Съгласно чл.18, ал.4 от Закона за регионалното развитие /ЗРР/, в него взеха участие представители на министерства, определени със заповед на съответния министър, четиримата областни управители от ЮИР, част от кметовете на общините от всяка област и по един предствител на представителните организации на работодателите и на работниците и служителите на национално равнище.

Заседанието беше свикано на основание чл. 53 ал.2 от Правилника за прилагане на ЗРР от председателя на съвета г-н Марин Кавръков. В дневния ред бяха включени седем точки.

Като първа точка, съветът гласува новия състав на представителите на РСР в Комитетите за наблюдение на Националната стратегическа референтна рамка и на Оперативните програми, съфинасирани от фондовете на Европейския съюз. Председателят на РСР обърна внимание на членовете на съвета, че настоящата актуализация на състава произтича от настъпилите промени в състава на РСР след изборите през юли т.г. РСР гласува позиците на старите членове на съвета в КН да се запазят както са били досега.

По втора точка от дневния ред беше приет един разумно намален индикативен бюджет от Годишната индикативна програма за дейността на РСР за второто полугодие на 2009 г. в размер на 3 900 лв., при приет такъв на предното заседание на съвета в рамките на 9 000 лв.

В следващите две точки от дневния ред членовете на съвета бяха запознати с предварителните разработки за Стратегически дневен ред за дейността на РСР до 2013 г. и Стратегията за организационно развитие на административните структури и звена, свързани с дейността на РСР до 2013 г.

По точка 5 от дневния ред секретарят на РСР – арх. Константин Коцев направи експозе на предварителния проект на Актуализирания документ за изпълнение на Регионалния план за развитие на Югоизточния район за периода 2009-2013 г. и съобщи на присъстващите, че окончателния проект на този документ ще излезе в най-скоро време в сайта на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, тъй като министерството е възложител на разработката /чл.15 ал.1 от ПП на ЗРР/. Окончателният вариант на Актуализирания документ ще бъде обсъден и съгласуван на следващото заседание на РСР, след което ще се премине към одобряването му съгласно чл.19 ал1, т.1 от ЗРР.

В края на заседанието за заместник-председател на РСР беше избран и гласуван Кмета на Община Нова Загора Област Сливен - г-н Николай Грозев.

Преди закриването на третото заседание на РСР, председателят му г-н Марин Кавръков – областен управител на Област Сливен, направи презентация за една от важните точки за следващото четвърто заседание на съвета, свързана с проблематиката на предстоящото доизграждане на АМ „Тракия”, чието трасе преминава изцяло през териториите на четирите области в ЮИР и има голямо значение за интегрирането на ЮИР, в националната и европейска пътна мрежа.

Снимки

Участници в заседаниетоУчастници в заседанието