Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

МЛАДИТЕ ФИЛОСОФИ ОТ ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ ВЗЕХА УЧСТИЕ ВЪВ ФИЛОСОФСКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ „ЧОВЕК - СВЯТ” 2014

24 март 2014 14:30,
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди 10 години, брой четения: 2302
философска конференция

На 21 март СОУ „Константин Преславски” в град Бургас отвори вратите си за традиционната ученическа философска конференция - осемнадесета по ред. Домакините посрещнаха над 70 участници от 40 училища в страната. Фрагментите, по които трябваше да работят участниците от IX до XII по избор бяха: „Силата на ума се увеличава от упражненията, а не от покоя.”/Александър Поуп/, „Човек трябва да носи хаос в душата си, за да се роди танцуваща звезда.” /Фридрих Ницше/, „Светът е книга и който не пътува, чете само една и съща страница.” /Св.Аврелий Августин/.

За пореден път беше спазена традицията на нашата гимназия да участва на този форум. Под ръководството на г-жа Маргарита Маркова свои есета разработиха и представиха Мария Радева-9а клас, Неделина Павлова-10а клас, Дебора Александрова-11а клас и Илияна Сотева-12а клас. Компетентно жури, състоящо се от преподаватели от философските факултети на СУ”Климент Охридски” и ВТУ”Св.св.Кирил и Методий”, експерти и водещи учители по философия в гр.Бургас, оценяваха философската образованост, оригиналността, самостоятелността и убедителността при представянето и защитата на есетата, както и участието в дискусиите. За първи път регламента на конференцията даде възможност и участие с презентация на тема “Красотата ще спаси света”.

Всички участници увеличиха силата на ума си, преоткриха света – книга, а отличени бяха, тези които са преборили хаоса в душите си, за да станат танцуващи звезди.

Кристин Баджева 11а клас

Снимки

философска конференцияфилософска конференцияфилософска конференцияфилософска конференцияфилософска конференцияфилософска конференцияфилософска конференцияфилософска конференция