Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Връчени бяха първите трудови договори по НП „Сигурност” за община Котел

17 юни 2014 11:37,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 1039
Снимка 1

На 17.06.2014г. заместник областният управител Неджми Ахмед връчи първите за община Котел трудови договори по Националната програма „Сигурност”.

Събитието се състоя в залата на община Котел, където 12 безработни до момента лица, живеещи на територията на общината, получиха възможността за заетост и трудови доходи.

Участваха още Детелина Адамова – заместник-кмет на община Котел, Мария Ригова – началник отдел „Услуги по заетостта“ към Дирекция „Бюро по труда“, Али Чобанов – главен инспектор към РУП - Котел и кметовете на населените места от община Котел, в които стартира програмата.

Присъстващите изразиха задоволството си от стартирането на програмата за община Котел, тъй като това дава възможности на още безработни лица да се реализират на пазара на труда.

В национален мащаб целта на програмата е осигуряване на заетост и трудови доходи на безработни лица, подобряване на сигурността и опазване на обществения ред в общини с висока безработица и високо ниво на битова престъпност. НП „Сигурност“ е разработена и се изпълнява съвместно от Министерството на труда и социалната политика и Министерството на вътрешните работи и е финансово обезпечена със средства от държавния бюджет.

Областните управители в качеството им на работодатели по програмата разкриват работни места за изпълнение на дейностите, сключват индивидуални трудови договори с безработните лица, насочени от съответната Дирекция „Бюро по труда”, създават необходимата организация на работа и осъществяват контрол по изпълнение на програмата.

Снимки

Снимка 2Трудови договори КотелТрудови договори КотелТрудови договори КотелТрудови договори КотелТрудови договори КотелТрудови договори Котел