Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информация за последствията от валежите на 19.06.2014г. на територията на област Сливен

20 юни 2014 10:37,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 1000
Областна администрация Сливен

Във връзка с обилните в цялата страна валежи през вчерашния ден, следва информация за състоянието на общините от област Сливен.

 

На територията на община Сливен, са били изпълнение с вода някои изкопи от Водния цикъл на града, което състояние обаче се е върнало към нормалното няколко часа след спирането на валежите.

В ПБЗН Сливен е сигнализирано за наводнени помещения на приземен етаж от къща в близост до II-ро ОУ „Христо Ботев” в града. Сигналът е отработен своевременно в присъствието на областния управител Корнелий Желязков.

Места с повишено ниво на водата по улиците в гр. Сливен са в района на ЖП гара Сливен, Бургаско шосе в района на Колодрума, кв. Заимов – до Танкова бригада Сливен.

За община Сливен са подадени общо 20 сигнала, повечето от които са за довлечени камъни и пясък, паднали клони и пълни изкопи от Воден цикъл Сливен.

Сигналите са проверени и при необходимост – отработени.

 

На територията на община Нова Загора, има няколко сигнала, три от които – от с. Пет могили.

В селото има наводнена къща, живущите в която са евакуирани своевременно и са настанени да прекарат нощта при свои роднини. Преляло дере и една улица с изнесен асфалт са другите поражения, съобщени за село Пет могили.

На територията на гр. Нова Загора (западна част, квартал 6) има сигнали за наводнени избени помещения. Сигнал за наводнени мазета има и от с. Богданово.

В района на община Нова Загора контролирано се изпускат язовирите при селата Съдийско поле, Крива круша и Радево

 

В община Твърдица валежите са били на етапи през целия период, което е позволявало на водата да се оттича преди започването на следващия дъждовен период. Сигнали от района на общината не са подавани.

 

В района на община Котел няма сигнали за прекомерни валежи и нанесени от тях поражения.

 

На териториите на общините Котел и Твърдица нивата на язовирите са в нормата за сезона.

 

Своевременната намеса на служителите на ПБЗН и поддържащите пътната инфраструктура в областта, както и извършените в края на 2013г. почиствания на коритата на реките в област Сливен, водят до спокойна към момента обстановка за района, без нанесени мащабни обществени и частни материални щети и човешки жертви.