Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стела Костова, ГЕРБ : „В Аспарухово видях отчаяние и безверие”

26 юни 2014 16:09, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 9 години, брой четения: 1701
---

Шокирана съм от трагедията на хората в Аспарухово , от размера на нанесените щети при наводнението и тежкото положение на хората, заяви общинският съветник от ГЕРБ и председател на Ромска академия за култура и образование Стела Костова. Тя беше част от доброволците, които на 25 юни отпътуваха за Варна с микробус от Сливен и Бургас. В групата са участвали здравни медиатори, които работят с ромското население и медицински екип. През целия ден те са раздавали на бедстващите лекарства, извършвали са медицински прегледи и са изхвърляли кал от къщата на Сюлейман Ахмед от ул. „Горна Студена”. По думите на Стела Костова това е една от най-пострадалите сгради от пороя. Наложило се да повикат и багер, който дори затънал в калта.

 

„Сюлейман се разплака от това, че има кой да му помогне. Решихме да отидем в Аспарухово, защото трябва да се помага на хората в нужда, защото така е редно и макар само за един ден, да помогнем с каквото можем. Видях, че хората са обезверени и отчаяни. Подразних се от думите на някои публични личности, че ромите са само консуматори и крадци. Не, не е така. Аз видях роми, доброволци от различни села и квартали на Варна да помагат. В Аспарухово живеят работещи и добри хора, с добри семейства, а не ползватели! Ние сме многонационална държава, с различна култура и който не го приема, значи не обича родината си”, каза Стела Костова.

 

Тя изрази възмущението си, че само двама полицаи и две кучета са търсели изчезналото при стихията дете. „Ако имаше нужда от охрана на управляващите, полицаите от цяла България щяха да бъдат изпратени пред парламента, а в случая става въпрос за дете и не могат да го намерят, защото не изпращат хора. Трябва цялата полиция, пожарната и Гражданска защита да са на крак!”, допълни Костова.