Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Детски общински съвет Твърдица приключи свой успешен проект

27 юни 2014 13:31,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 1014
Детски общински съвет Твърдица с успешен свой проект

На 26.06.2014 г. заместник областният управител Неджми Ахмед присъства на заключителна кръгла маса по проект на Детски общински съвет Твърдица. На заключителното събитие присъстваха още кметът на община Твърдица – Атанас Атанасов, Ани Николова, представители на Общински съвет Твърдица.

Темата на вече успешно завършилият пилотен проект е „Постигане на положителни промени в живота на децата от община Твърдица чрез тяхното участие на училищно и общинско ниво”.

Това е част от съвместната работа между Фондация „Партньори – България”, УНИЦЕФ и Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД), като в национален мащаб дейностите са формулирани като „Насърчаване на детското участие чрез укрепване на ролята на детските съвети на училищно, областно и национално ниво.

По време на срещата бяха оповестени резултатите от преведена през м. май анкета за проучване на мнението на учениците за подобряване на качеството на живот в училището, в което учат и в населеното място, в което живеят.

С активни диалози през цялото провеждане на кръглата маса, децата с ентусиазъм приеха своята все по-важна роля при вземането на важни решения, касаещи ги пряко. Те бяха насърчени от Ани Николова – Младежки дом Сливен, да вземат все по-активно участие по всички свои проблеми, които се решават на местно и национално ниво.

Заместник областният управител на Сливен Неджми Ахмед също поздрави децата за тяхната активна и резултатна работа:

„За мен е удоволствие да ви приветствам с успешната реализация на проекта, изпълняван от Общинския съвет на децата в Твърдица, както и за успешната цялостна дейност на съвета. Вашата работа е доказателство, че всички вие сте активни и отговорни млади хора, които могат да участват успешно в процесите на вземане на решения, които засягат живота ви и живота на обществото, в което живеете.

Ние възрастните, можем само да бъдем горди, че имаме възможността да градим бъдещето заедно с вас – младите хора!”

Проектът „Управляваме заедно“ се изпълнява на областно ниво, а заложените дейности ще се реализират в градовете Котел, Нова Загора и Твърдица, както и в малките и отдалечени села Стара река, Ябланово, Стрелци, Соколарци, Бяла паланка и др.

Снимки

Детски общински съвет Твърдица с успешен свой проект