Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител на област Сливен – с писма до кметовете на общини за повишаване на детската безопасност на пътя

03 юли 2014 16:51,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 784
Област Сливен

На 03.07.2014г., като резултат от искането на Агенция за закрила на детето, областният управител Корнелий Желязков разпрати писма до кметовете на четирите общини на територията на област Сливен, както и до началника на сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР Сливен.

В писмото са описани мерки, чието спазване е част от превенцията за безопасност и следва да се намали риска от пътни инциденти:

„Кметове на общини, съвместно с Пътна полиция, да предприемат спешни мерки за обезопасяване на участъци от пътя покрай детски градини, училища, детски площадки за игра и автобусни спирки с повдигнати неравности. Тези мерки следва да доведат до ограничаване на скоростта при управлението на пътни превозни средства, както и ограничаване на достъпа на превозни средства до пешеходните зони чрез поставени бариери, циментови блокчета и др. преградни съоръжения. Зареждането на магазините в пешеходните зони да се извършва с колички или достъпът за фирмени автомобили да е строго регламентиран и единствено позволен в ранните и късните часове на денонощието.

Във връзка с горното, моля за предприемане на спешни съвместни мерки за обезопасяване на участъци от пътя покрай детски градини, училища, детски площадки за игра, автобусни спирки и пешеходни зони. В срок до 11.07.2014 г. следва да ме уведомите за мерките, които ще предприемете с оглед предотвратяване на бъдещи инциденти с деца.”

За прилагането на мерките и съблюдаването на тяхното спазване ще бъдат положени съвместни усилия от страна на отговорните институции.

Файлове

ДАЗД писмо [255KB]

Portable Document Format File