Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Среща на премиера с областните управители във връзка с предстоящите избори

01 септември 2014 11:38,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 885
Снимка

На 01.09.2014 г. областният управител на Сливен Валя Радева участва в среща на министър-председателя на служебното правителство проф. Георги Близнашки с областните управители и представители на Централната избирателна комисия. Срещата бе във връзка с предстоящите избори за народни представители на 5 октомври 2014 г.

Обсъдени бяха въпроси, свързани с подготовката и провеждането на изборите, разпределението на ангажиментите по осигуряване на изборните книжа и материали, финансирането на разходите и взаимодействието между администрациите и комисиите.

Областните управители отчетоха, че са съставени всички районни избирателни комисии, създадени са условия за тяхната нормална работа, поддържа се добра координация между областните администрации, РИК-овете, общините и правоохранителните органи. Обсъдени бяха техническите проблеми, които се срещат в различните райони и администрацията на Министерския съвет пое ангажимент да подпомогне осигуряването там, където на местно равнище не може да бъде намерено решение поради обективни причини. Областните управители посочиха, че като цяло необходимата копирна техника е налична и в изправност.

Министър-председателят призова областните управители да не проявяват пристрастия в своята работа. Той обърна внимание и на противодействието на купуването на гласове.

Председателят на ЦИК Ивилина Алексиева констатира, че добрата координация на централно ниво между Министерския съвет и Комисията се наблюдава и на регионално равнище. Секретарят на ЦИК Севинч Солакова даде висока оценка на подготовката на изборите до момента.