Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Бойко Борисов се срещна с вложители в КТБ

19 септември 2014 17:54, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 9 години, брой четения: 1630
---

Около конкретни стъпки по казуса с КТБ се обединиха представители на вложителите в КТБ и председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. Това стана на среща между вложителите и експерти на ГЕРБ, която се проведе в Централата на партията.

 

Двете страни се обединиха около 4 конкретни точки. Според първата, двете страни продължават да настояват за оставката на управителя на БНБ Иван Искров, тъй като до момента не е изработена пътна карта за оздравяването на КТБ. Затова настояват Искров да депозира оставката си още в първия ден от работата на новото Народно събрание. Второто нещо, около което се обединиха вложителите и ръководството на ГЕРБ е, че в следващия парламент се ангажират в синхрон с останалите парламентарно представени партии, да предприемат всички законодателни мерки, които биха подпомогнали оздравяването на КТБ.

 

Трето – настояват всички държавни институции да гарантират, че до окончателното решение за КТБ, ще гарантират, че няма да се допускат злоупотреби с активите на банката. На четвърто място, двете страни настояват виновните за състоянието на КТБ, след необходимото разследване и доказване на вината им, максимално бързо да понесат своята отговорност.