Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Вицепремиерът Йордан Христосков се срещна с областния управител Валя Радева

25 септември 2014 15:29,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 850
Работна среща с вицепремиера Христосков

На 25.09.2014 г., вицепремиерът и министър на труда и социалната политика посети Областна администрация Сливен за организирана работна среща. Йордан Христосков бе посрещнат от областния управител Валя Радева. Те проведоха работна среща с Тотка Костова – директор на Регионална дирекция за социално подпомагане – Сливен, Ирена Иванова – директор на Дирекция „Инспекция по труда” – Сливен, Емилия Енчева – началник на отдел в Териториално поделение на Национален осигурителен институт – Сливен и Венелин Великов – началник на отдел в Дирекция „Бюро по труда” – Сливен. Те представиха справки за дейността си, като в ползотворен диалог бяха обсъдени въпроси, свързани конкретно със Сливенския регион. Министърът се поинтересува от наличието на проблеми, касаещи конкретно област Сливен. Стана ясно, че институциите – страни по срещата, работят в ефективно сътрудничество помежду си.

 

Засегнат беше въпросът за протеста в ТЕЦ Сливен. “Протестът в ТЕЦ-Сливен не е индустриален - не е свързан с взаимоотношения между работници и работодател. Там няма забавени заплати“, заяви днес при посещението си в Сливен вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков.

 

По информация на Дирекция „Инспекция по труда - Сливен“, трудовите възнаграждения за месец юли на работниците в предприятието са изплатени в пълен размер. Заплатите за август ще бъдат преведи днес или утре, като ще се спази законоустановеният срок, който е до края на месец септември.

„При проблема в ТЕЦ-Сливен става въпрос за взаимоотношения между търговски дружества. Работниците нямат отношение към него. Ето защо не е нормално да има такъв протест”, заяви вицепремиерът.

Снимки

Работна среща с вицепремиера Христосков