Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кръгла маса „Слънце грее за всички” се проведе днес в град Котел

03 декември 2009 16:28,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1371
участници в кръглата маса

На 3.12.2009 г. от 11 часа в клуба на инвалидите в гр. Котел се проведе кръгла маса „Слънце грее за всички”.

На срещата присъстваха областният управител г-н Марин Кавръков, заместник областният управител г-н Христо Карабекиров, експерта за връзки с обществеността Цветана Ненова, г-н Христо Киров кмет на Община Котел, заместник кметовете на община Котел, Областният координатор на съюза на инвалидите Сливен, председателя на областната организация на слепите и глухонемите.

Кръглата маса се организира във връзка с Международния ден на хората с увреждания.

На срещата се поставиха няколко основни проблема, които съществуват от години на територията на Котел и общината. Осигуряването на достъпна среда до обществените сгради, откритите пространства и работни места. Необходимост от изграждане на консултативен съвет с представители на всички НПО в общината, ремонт на клуба на инвалида и определяне на места за паркиране на автомобили на хора с увреждания.

Срещата приключи с конкретни решения:

- Създаване на общински консултативен съвет и излъчване на представител на общинско и областно ниво, който ще участва в експертните съвети при оценяване на достъпността до съответните обществени сгради.

- Г-н Христо Киров обеща в бюджета на общината за следващата година да се предвидят средства за обособяване на изнесен офис, отговарящ на всички изисквания за достъпност от хората със специфични потребности.

Областният управител г-н Марин Кавръков обеща на членове на клуба на инвалида, че ще направи коледен подарък- компютър, а кмета г-н Христо Киров съдействие при включване на интернет.

Дияна Дончева председател на управителния съвет на клуба на инвалида в Община Котел изрази искреното свое и на членовете на клуба желание тази кръгла маса „Слънце грее за всички” да е началото на изграждане на цялостна, ефективна стратегия на община Котел по отношение на хората със специфични потребности.

Снимки

участници в кръглата маса участници в кръглата маса