Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Почитаме паметта на Стефан Панаретов

24 октомври 2014 16:43,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 748
Почитаме паметта на Стефан Панаретов

На 21.10.2014 г. представители на Посолството на Република България във Вашингтон, от името на от областния управител на област Сливен Валя Радева, поднесоха букет цветя на гроба на Стефан Панаретов - първият дипломат на България в САЩ и член на Българската академия на науките.

Валя Радева продължава ежегодната традиция на областния управител на област Сливен, с която се почита паметта на сливенецът Стефан Панаретов, допринесъл за развитието и утвърждаването на дипломатическите отношения между САЩ и България.

Г-н Деян Катрачев, временно управляващ Българското посолство в САЩ, изпрати уведомително писмо и снимков материал във връзка с поднасянето на цветя на гроба на Стефан Панаретов.

 

Писмото гласи:

„Информираме, че на 21-ви октомври т.г., от името на областния управител на област Сливен, г-жа Валя Радева, сливенската общественост, както и от името на Посолството на Република България във Вашингтон, дипломати от Посолството положиха цветя на гроба и почетоха паметта на първия пълномощен министър на България в САЩ, Стефан Панаретов.

На 19 октомври 2014 г. се навършиха 83 години от смъртта на родения в Сливен български дипломат, посветил значителна част от живота си на развитието на двустранните отношения между България и Съединените щати. Стефан Панаретов е погребан на 21 октомври 1931 г. в гробището „Рок Крийк“, Вашингтон, окръг Колумбия. „

Г-жа Радева изразява благодарност към г-н Катрачев и служителите на Посолство на Република България в САЩ за оказаното съдействие.

Снимки

Едноминутно мълчание в памет на Стефан Панаретов