Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Изложба по повод 180 години българска индустрия

24 октомври 2014 18:31,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 758
Султанският ферман

Изложба, посветена на текстилното производство се откри на 24.10.2014 г. в Регионален исторически музей Сливен. Директорът на музея Николай Сираков даде думата на кмета на Община Сливен Кольо Милев, който поздрави присъстващите и разказа за високите постижения, свързани с текстилната индустрия, с които Сливен може да се гордее. Думата бе дадена и на министърът на културата доц. д-р Мартин Иванов, който изрази задоволството си от новооткритата изложба и високата активност на институциите в посока развитие и опазване на културното наследство в област Сливен.

Други официални гости на откриването на изложбата бяха заместник-министърът на културата Виктор Стоянов, областният управител Валя Радева, председателят на Общински съвет – Сливен Мария Григорова, заместник-кметовете Румен Стоилов, Иван Манчев и Иван Петров, както и други официални лица, граждани и гости на града.

Сред експонатите бе изложено и копие от султанския ферман за фабриката на Добри Желязков. Откриването на тази изложба бе кулминацията в националните чествания за 180-годишнината от основаването българската индустрия. В дейностите по юбилея си партнираха Регионален исторически музей – Сливен, Община Сливен, Областна администрация Сливен със специалното съдействие на Министерство на културата. Като знак за признание, дарителите по инициативата на честванията получиха почетни плакети.

Снимки

изложбаприветствиевръчване на плакетвръчване на плакет