Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ТЪРЖЕСТВЕНО ЗАСЕДАНИЕ

25 октомври 2014 11:15, Общински съвет - Сливен
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 9 години, брой четения: 782

На 24.10.2014 год. Общински съвет Сливен проведе тържественото си заседание, посветено на Празника на град Сливен – Димитровден.

В заседанието взеха участие Негово Високо Преосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий, г-жа Валя Радева – областен управител на Сливенска област,

г-жа Румяна Михайлова – изпълнителен директор на Главна инспекция по труда, почетни граждани на град Сливен, гости и жители на град Сливен и общината.

 

Г-жа Мария Григорова – председател на Общинския съвет отправи своя поздрав по случай празника на града.

 

Ваше високо преосвещенство, уважаеми дами и господа общински съветници, г-н кмете, уважаема госпожа областен управител, скъпи гости,

 

За мен е чест да ви приветствам сред тържествената атмосфера на празника на града – Димитровден, която днес изпълва залата на Общинския съвет на Сливен. Мястото, където се решават важни и съдбовни въпроси, където спорът, различията и разминаванията често владеят дневния ред, сега е подредено, събрано и погледите са отправени в една посока. Защото ценностите, които изграждат обществото ни и водят делата ни задължаващо са превърнали пространството тук в своеобразен храм. Знамето, химнът, пулсът в сърцата на достойните граждани, присъстващи в залата възвисяват, обединяват и увековечават смисъла да бъдем заедно.

Само на метри оттук е другият ни храм, по-стародавният, по-светият, по-силният, домът на Бога и хората, наречен на името на покровителя на града – Димитър Солунски. И ако днес имаме празник, то е защото ни го е завещал и благословил храмът. Построен от предците ни за нуждите на вярата, той винаги е събирал сливенци в центъра на града, в добри и в трудни дни, за споделена радост, но и за закрила от беди, през години на благополучие и след пожари, той е първообразът на събора, събранието, съвета, общността.

Общинският ни съвет е своего рода приемник на идеята за събранието, в което градските първенци, влиятелни и вещи люде са излъчени и избрани от хората, за да представляват техните стремежи за по-добър живот. В този смисъл ми се ще да вярвам, че сме успели да отговорим на очакванията на сливенци, че сме защитавали добрите каузи, че въпреки противоречията, борбите и трудните моменти сме показвали, че когато сме единни и убедени, нашите решения са убедителни и сме на прав път.

Връщайки се към мисълта за храма, призовавайки подкрепата на Свети Димитър Солунски, бих искала да се обърна към вас с едно ясно послание: остава ни точно още една година работа на настоящия Общински съвет. Време от празник до празник. Нека направим всичко по силите ни да изпълним делниците в това оставащо време с истински смислени и важни дела, в името на гражданите и на Сливен. Предизвикателствата са навред, изпитанията на кризата поглъщат много енергия. За всички е трудно. Именно затова от нас се иска да сме повече заедно, да покажем пример, да заслужим доверие, да успеем. Нека спечелим хората и да изпълним дълга си да работим за името, авторитета и просперитета на община Сливен.

Честит Празник!

 

Своите поздрави отправиха негово високопреосвещенство сливенския митрополит Йоаникий, инж. К. Милев – кмет на община Сливен, г-жа Валя Радева – областен управител на Сливенска област, г-жа Румяна Михайлова – изпълнителен директор на Главна инспекция по труда.

 

Кметът на Община Сливен връчи почетния знак на град Сливен-плакет на удостоените с негова заповед:

1. Атанас Скатов – за изключителния му принос, свързан с популяризиране името на град Сливен и Сливенска община;

2. Валентина Радинска – за особени заслуги към град Сливен и общината в областта на културата;

3. Валери Вълков – посмъртно – за особени заслуги към град Сливен и общината за развитие на футбола;

4. Георги Ведроденски – Мортус – за особени заслуги към град Сливен и общината в областта на културата;

5. д-р Димитър Топалов – посмъртно за особени заслуги към град Сливен и общината в областта на здравеопазването.

6. Николай Домусчиев – за особени заслуги към град Сливен и общината в областта на културата;

7. Росен Афузов – за особени заслуги към град Сливен и общината;

8. Тодор Кръстев – за особени заслуги към град Сливен и общината в областта на културата;

9. Христо Савов – за особени заслуги към град Сливен и общината в областта на колоезденето.

Със значка и парична премия от 500лв. бяха удостоени Бетина Темелкова – вицешампион по джудо от олимпиадата в Китай и Божидар Андреев – олимпийски шампион по вдигане на тежести от Китай

Грамота и парична награда от 100лв. получиха следните ученици спечелили призови места в международни конкурси и олимпиади: Димитър Антоан Каразапрянов – ученик в 10 клас на ПМГ „Добри Чинтулов” – Сребърен медал на Европейската олимпиада по природни науки, Атина;Даниела Стефанова Иванова – ученичка в 11клас на ПМГ „Добри Чинтулов” - Първо място на Националната олимпиада по английски език; Катрин Койчева Стоянова – в 11 клас на ГПЗЕ „Захарий Стоянов” второ място на национален кръг на олимпиадата по немски език, организирана от посолството на ФРГ – Служба за педагогически обмен и Гьоте-институт; Богдан Христинов Кючуков – ученик в 12 клас на ГПЗЕ „Захарий Стоянов” - Трето място на Националното състезание организирано от издателство KLETT;

Гюнеш Селимова Мустафова -12 кл. На ПГИ „Проф. д-р Д. Табаков”; Второ място на Национално състезание „Най-добра бизнес идея”, Пловдив 2014; Ирина Христова Василева – ученичка в 11 клас на НХГ „Димитър Добрович”, класирана на второ място на Национален младежки конкурс за изящни приложни изкуства и дизайн, спец. художествена тъкан, орг. от Министерството на културата; Мария Венциславова Иванова – бивша възпитаничка на Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм-вече завършила, второ място на Националната панорама на професионалното образование, Пловдив 2014 год.