» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Официална церемония се проведе по повод Димитровден – празникът на Сливен

26 October 2014 12:30,
Emission of: District Sliven 9 years ago, number of readings: 793
Честване на Димитровден

На 26.10.2014 г. в гр. Сливен се проведе тържествената церемония в чест на празника на града. Както бе обявено в програмата по случай честванията, празничният Димитровден започна със Света литургия, отслужена от Негово Високопреосвещенство митрополит Иоаникий в катедралния храм „Свети Димитър”. Въпреки лошото време, празничното песнопение събра много официални лица, граждани и гости на града.

В 10:30 ч. на пл. „Хаджи Димитър”, в присъствието на официални гости, с военни почести и ритуал по издигане на знамената, се отбеляза Димитровден. Кметът на Община Сливен и Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Иоаникий приветстваха гражданите в поздравителни слова за празника. Други официални гости на мероприятията бяха народните представители Десислава Танева и Иван Славов, Валя Радева – областен управител на област Сливен, Мария Григорова – председател на Общински съвет Сливен. Те поднесоха венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър. Същото направиха и общински съветници, представители на различни формирования, организации и политически партии, признателни граждани и гости на гр. Сливен.

Photos

Ритуал по издигане на знаменатаПоздравление на митрополит Иоаникий за празника на СливенПолагане на венци пред паметника на Хаджи ДимитърПоклон на областния управител пред паметника на Хаджи Димитър