Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител г-н Марин Кавръков изпрати благодарствен адрес до г-жа Соня Келеведжиева

11 декември 2009 14:36,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1427
г-жа Соня Келеведжиева

На 11.12.2009 г. в Областна администрация се получи информация за наградата, с която е удостоена нашата съгражданка г-жа Соня Келеведжиева. Европейският конкурс за проза, наука и музика се провежда за трети път във Флоренция Италия и е под патронажа на Европейският парламент.

За конкурса и подробностите за участие в него, г-жа Келеведжиева е прочела в сайта на Областна администрация. Темата на тазгодишното издание бе „За дългия живот и любовта"

Свързахме се с г-жа Соня Келеведжиева, да и честитим високото отличие. За читателите на нашият сайт тя развълнувано сподели: ”За мен е чест, че толкова престижен конкурс и уважавано жури в лицето на проф. Роберто Барзанти от университета в Сиена е оценило моята творба. Това е награда не само за мен, а за Сливен и за България. Много съм горда, че чрез мен и моето произведение прославям родината си и Сливен”.

Ние споделяме нейната радост, изказваме своята благодарност за това, че г-жа Соня Келеведжиева ни накара да се гордеем с това високо отличие. В конкурса са участвали 11 държави от ЕС. Приемаме тази награда, като коледен подарък и пожелаваме нови вдъхновения и успехи.

Областният управител, г-н Марин Кавръков изпрати благодарствен адрес от свое име и от името на областна администрация до г-жа Соня Келеведжиева и до организаторите на европейския конкурс.

Творбата „Фрида и тайнствената нощна гостенка" е написана специално за европейския конкурс. Разказът вече е преведен на английски и немски език и ще бъде включен в сборници, книги и алманаси, които ще бъдат разпространени из целия Европейски съюз.

В прекаченият файл можете да се насладите на тази прекрасна творба.

Файлове