Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Фото изложба „Спомени за миналото, памет за бъдещето”

15 декември 2009 14:35,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1383
г-н Карабекиров и г-н Георги Илиев

На 14.12.2009 г. в Сливен в зала „Сирак скитник” бе открита фото изложба „Спомени за миналото, памет за бъдещето”.

Експозицията е дело на художник-фотографа Георги Илиев и е наречена „Спомен от миналото, памет за бъдещето". Тя включва фотоси от стари градски пейзажи, сгради, хора и събития, които са от личния архив на фотографа, на много граждани и стари картички.

На изложбата присъства заместник областният управител г-н Христо Карабекиров, експерта за връзки с обществеността г-жа Цветана Ненова, много приятели на Георги Илиев и граждани на Сливен.

В тази изложба, благодарение на един граждански акт на фотографа Георги Илиев, те стават достояние на по- широката публика.

В продължение на повече от 30 години, с изострения си нюх на професионален фотограф, той издирва, събира, съхранява тези фотографии. Някои са попаднали в полезрението на неговото семейство – чрез дядо му, който е известен сливенски адвокат в недалечното минало. Обяснимо е желанието на Георги Илиев събрания материал, или поне част от него, както е в случая, да бъде споделен и видян от повече сливенци.

Част от изложените фотография са били отпечатани на пощенски картички. Като пощенски гълъби са разнасяли образа на Сливен, с поздрави до близки и далечни места. Сега те стигнаха и до нас благодарение на съмишлениците и спонсорите виновни за тази фото изложба.

 

Снимки

гости на изложбатагости на изложбата