Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител г-н Марин Кавръков проведе среща с На 15.12.2009 г. в Областна администрация се проведе среща с представители на ЕВН Българ

16 декември 2009 16:31,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1301
среща

На 15.12.2009 г. в Областна администрация се проведе среща с представители на ЕВН България Електроразпределение АД и областният управител г-н Марин Кавръков.

На срещата г-н Шишковец представи новият Прокурист на ЕВН България г-н Волфганг Хумер, който ще представлява и управлява фирмата в България.

В информационния разговор с г-н Марин Кавръков те направиха анализ на изминалата в инвестиционно отношение 2009 година.

За последните 5 години фирмата е инвестирала 600 милиона лева. Изградени са повече от 1000 нови трафопоста и подменени 1 600 000 броя нови електромери. Тези данни са показател за добре свършена работа. В сравнение с останалите дружества от бранша са в пъти повече.

Основните приоритети на дружеството през 2010 година са намаляване на авариите, подобряване на качеството на клиентите, подобряване на инфраструктурата.

В инвестиционната и ремонтна програма през 2010 година се предвижда да се усвоят около 146 милиона лева, от които за област Сливен около 3,1 милиона лева без включени нови присъединявания. Основен фокус през следващата година ще е подобряването на напрежението, сигурността на захранването, където ще бъдат инвестирани 45,9 милиона лева. За качеството и подсилването на мрежата са предвидени 36,5 милиона лева. Инвестицията за подготовка и отваряне на пазара, нови клиенти и намаляване на технологичните загуби на фирмата са на стойност около 53 милиона лева. Ще бъдат изградени нови електропроводи средно и ниско напрежение, нови трафопостове.

На срещата областният управител г-н Марин Кавръков сподели с представителите на ЕВН България за постъпилите при него жалби от местния бизнес за проблеми при присъединяването на техни обекти към електропреносната мрежа. Сроковете за присъединяване са много дълго.

Областният управител предложи на г-н Шишковец и г-н Хумер ЕВН за своя сметка да се създаде учебен център към професионалната гимназия по електротехника за обучение и преквалификация на младежи. Тези кадри ще могат да практикуват, а в последствие да се реализират на трудовия пазар. Г-н Шишковец прие идеята много въодушевено и присърце. Той обеща и лично се ангажира тази идея да стане факт и се реализира още през следващата учебна година.

 

Снимки

срещасрещасреща