Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Комисията отчете актуалното състояние на военните паметници в област Сливен

06 февруари 2015 16:44,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 757
Областна комисия "Военни паметници"

На 06.02.2015 г. от 11 ч. в конферентната зала на Областна администрация се проведе заседание на Областната комисия „Военни паметници”. Заседанието откри заместник областният управител Веска Вълчева.

Заседанието на комисията се проведе във връзка с докладите на общините за настъпили промени в актуалното състояние или местонахождение на вече регистрирани в Областния регистър „Военни паметници” и постъпила информация от общините за изградени нови военни паметници – два на територията на община Сливен и един в община Твърдица.

След тези допълнения, общият брой на военните паметници в област Сливен ще е 99.

По време на заседанието представители на общините докладваха за постъпили промени в актуалното състояние на вече регистрирани военни паметници, представител на община Сливен докладва и конкретно за инвестиционните намерения на общината по отношение на паметника на VI-ти Артилерийски полк за 2015 г.

Ново заседание на Областната комисия „Военни паметници” ще бъде свикано при настъпването на промени в актуалното състояние или местонахождението на някой от обектите, регистрирани е Областния регистър „Военни паметници”.