Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Днес се проведе Областния съвет за сътрудничество по етническите и демографските въпроси.

14 януари 2010 13:02,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1088
заседание

На 14.01.2010 г. в залата на Областна администрация – Сливен се проведе заседание на Областния съвет за сътрудничество по етническите и демографските въпроси.

Председател на областният съвет е областният управител г-н Марин Кавръков.

Заседанието се води от заместник областният управител г-н Пейчо Пейчев, който е и заместник председател на съвета.

Беше обсъден отчета за работата на ОССЕДВ за 2009 г.

През изминалата 2009 г. беше изразената готовност на Отворено общество за безвъзмездно консултиране на проектни идеи във всички сектори на развитие, включени в оперативните програми и в Националната програма за подобряване на жилищните условия на ромите в България. Въпреки изразената готовност в областният съвет не е постъпила информация за подадени проекти, ползвали услугите на консултантите на Отворено общество.

Относно програмата „Подобряване на контрола на туберкулозата в България”, финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария, която стартира през 2008 и е с продължителност 5 години, през 2009 са получени средства за лаборатория. Основната цел на програмата е да се ограничи разпространението на туберкулоза в страната чрез адекватен надзор и своевременно откриване на заболяването. Отчитаме , че това е една добра програма за Сливен и областта предвид факта, че заболеваемостта за област Сливен е 44,28 на 100 000 население.

Във връзка с проекта „Подобряване на условията на живот на ромите в България чрез инфраструктурни проекти”, финансиран от Институт „Отворено общество” – Будапеща, стана ясно, че за консултантски услуги е кандидатствала само община Сливен и е спечелила проект за изготвяне на технически проект за канализацията на улици в кв. „Надежда”.

Относно Националната програма за подобряване на жилищните условия на ромите в Република България общините можеха да кандидатстват с предложение за финансиране пред МРРБ по мерки: И1: Урегулиране на територии на съществуващи квартали с преобладаващо ромско население; И4 – Урегулиране на нови територии-общинска собственост за ниско жилищно строителство (социални жилища). В областния съвет има информация, че отново единствено община Сливен е подготвила и изпратила свое проектно предложение за кв. „Кумлука”.

Това са основните проекти и програми, които са представени чрез областния съвет на общините, институциите и неправителствените организации, по които има някакъв резултат.

На областния съвет за сътрудничество по етническите и демографските въпроси /ОССЕДВ/ беше приет новия състав на съвета и плана за работа през 2010 г.

Снимки

заседаниезаседание