Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Трети март в Област Сливен

04 март 2015 16:09,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 485
Трети март в Област Сливен

На 27.02.2015 г в 19 ч. започнаха честванията на Освобождението в област Сливен – с празнична програма в Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Твърдица. След края на концерта, жителите и гостите на гр. Твърдица имаха възможност да поднесат венци и цветя пред паметника до Община Твърдица, изразявайки признателността си към освободителите. Сред официалните лица бяха кметът на Община Твърдица Атанас Атанасов и заместник областният управител Камен Костов. Честванията на Освобождението в община Твърдица по традиция завършват с поход до местния връх „Кутра“ в деня на Националния празник.

На 03.03.2015 г. с богослужения в памет на загиналите за Освобождението войни и благодарствен молебен започнаха честванията в общинските градове Сливен и Котел. Градоначалниците, заедно с други официални лица, уважили церемониите, поднесоха венци и цветя, свеждайки глави пред далите живота си бойци за свободата. Сред гостите на честването на Освобождението в Сливен беше областният управител Димитър Сяров, а заместник областният управител Камен Костов уважи празничните дейности в гр. Котел

В 18 ч. на 03.03.2015 г., в Народно читалище „Диньо П. Сивков – 1870г.“, гр. Нова Загора, жителите и гостите на града имаха възможността да се насладят на организирания от Община Нова Загора съвместно с читалището тържествен спектакъл. Сред официалните гости на мероприятието беше заместник областният управител Веска Вълчева. Гостите на спектакъла имаха възможността да се насладят на пресъздадени Вазови произведения , под звуците на популярни възрожденски песни, както и на много други добре подбрани изпълнения.

Снимки

Трети март в КотелТрети март в КотелТрети март в Нова Загора