Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Съвместни действия при кризи договориха „Мини Марица-изток“ ЕАД и областните управители на Сливен, Стара Загора и Ямбол

24 март 2015 16:50,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 624
Снимка

На 23.03.2015 г. областните управители на Сливен – Димитър Сяров, на Стара Загора – Георги Ранов и на Ямбол – Димитър Иванов, участваха в работна среща с Андон Андонов - изпълнителен директор на най-голямото държавно въгледобивно дружество „Мини Марица – Изток“ ЕАД, и екипа му.

След презентация за значението на дружеството за енергийната стабилност на страната бяха обсъдени възможностите за съвместни действия, които да предотвратят тежки последствия при евентуални нови природни стихии.

На присъстващите областни управители беше представена водоотливната система на радневските мини, която е разположена върху териториите на четирите области от Югоизточен район. Участниците в срещата се обединиха около мнението, че ситуацията през последните няколко месеца е била безпрецедентна и въпреки това реакцията на ръководството и миньорите от „Мини Марица – Изток“ е била своевременна и адекватна. По време на срещата бяха уточнени ангажименти за подобряване на координацията и комуникацията между дружеството и институциите.

Предстои нова среща в по-разширен състав, на която да се набележат конкретните действия, които ще предприеме всяка от заинтересованите страни.