Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Първо място в националния кръг на олимпиадата по английски език- 10 клас за Славяна Червенкондева

20 април 2015 14:21,
Излъчване: ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" преди 9 години, брой четения: 3468
Първо място в националния кръг на олимпиадата по английски език- 10 клас, за Славяна Червенкондева

"Казвам се Славяна Дианова Червенкондева и съм ученичка от 10Г клас в ГПЗЕ „Захарий Стоянов”.

 

Започнах да изучавам чужди езици още от ранна детска възраст, подбудена от интереса си към компютрите. Програмите и игрите са, и винаги са били основно на англиийски, и именно затова се породи желанието ми да науча този език. Преди 11 години родителите ми за пръв път ме записаха на езикови курсове по английски и в началото, в тази възраст, ми беше много трудно. Но с всяка изминала година се чувствах все по-уверена в своите знания. Това ми помогна свободно да работя с компютри и да се запозная и общувам с много мои приятели, както от България, така и от целия свят. Догато изучавах англиийски език участвах в множество състезания като лингвистично Кенгуру и „Spelling Bee”(състезание по спелуване), които намирах са много интересни и изкючителнно предизвикателни. Постигнатите в тях призови места ме мотивираха още повече да продължавам с моето обучение.

 

При постъпването ми в езиковата гимназия пожелах да науча още един чужд език и се спрях на немския. Наложи се да работя още по-усърдно, в стремежа си бързо да изравня нивото си по двата езика. През настоящата година участвах в проект на немското посолство, като изготвих проект на немски език, който защитих пред комисия съставена от немски и български експерти. За моя огромна радост бях одобрена за стипендия за езиково обучение, което ще се проведе в баварския град Кобург това лято. Освен този мой успех, участвах и в олимпиадата по англисйки език на МОН. Състезанието се проведе в три кръгра – общинки, областен и национален. Бях допусната до националния кръг, който се проведе в град Враца. Там бяхме събрани участници от цялата страна. Запознахме се с историческите забележителности на града и имаше много вълнуващ тематичен концерт за откриването на олимпиадата. Изключително съм удовлетворена от резултата, който постигнах – първо място.

 

Искам искрено да благодаря на всички мои учители, които са допринесли за моето развитие и моите успехи по английски и немски език. Тези мои знания ще ми бъдат изключително от полза за моето следване и професионална реализация. За в бъдеще ще се постарая да науча поне още един език, защото чуждите езици са моят прозорец към света."