Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Андрей Ковачев потвърди солидарността на България и ЕС с украинския народ пред патриарха на Украинската православна църква

22 април 2015 15:11, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 9 години, брой четения: 1663
---

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев в сряда се срещна с патриарха на Украинската православна църква Филарет по време на неговото посещение в Брюксел. Андрей Ковачев изказа своята солидарност с украинския народ и изрази надеждата си за скорошното преустановяване на конфликта и възстановяване на мира в източната част на страната. Той също така информира Негово светейшество за последователната позиция на България, нееднократно заявявана от държавния глава и представители на правителството и ПП ГЕРБ, за отстояване на суверенното право на Украйна на независимо демократично развитие и териториалната цялост на страната. Негово светейшество благодари за подкрепата и още веднъж повтори своя призив за последователна политика на ЕС по отношение на кризата в Украйна.

 

По време на своето посещение в Брюксел патриарх Филарет проведе срещи с редица високопоставени представители на различни политически сили и участва в съвместно заседание на комисията по външна политика и делегацията в комитета за парламентарно сътрудничество ЕС-Украйна, както и заседание на Групата на Европейската народна партия в Европейския парламент.