Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Димитър Сяров присъства на откриването на нова услуга за деца и младежи

23 април 2015 17:20,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 664
Откриване на нова услуга за деца и младежи

На 23.04.2015 г. в сливенския кв. „Надежда” бе открита новата услуга на УНИЦЕФ Детска и младежка зона към Център за работа с деца на улицата. Уязвимите деца и тези в конфликт със закона са основната целева група на новооткритата зона. Услугите, които ще бъдат на разположение на нуждаещите се ще се извършват чрез иновативни методи, включващи различни видове образователни дейности, психологическа и социална подкрепа, както и помощ в усвояването на различни социални умения.

Сред гостите на откриването бяха Ева Жечева – председател на Държавна агенция за закрила на детето, Таня Радочай – представител на УНИЦЕФ за България, Деяна Костадинова – секретар на Президента по социалните политики и младежта, Стефан Тафров – постоянен представител на България в ООН, Ваньо Шарков – заместник-министър на здравеопазването, Димитър Сяров – областен управител на Сливенска област и Веска Вълчева - заместник областен управител, кметът на гр. Сливен Кольо Милев, председателят на Общински съвет Сливен Мария Григорова, ръководители и служители на социални и здравни заведения и други, имащи отношение към новооткритата услуга за деца и младежи.

Представителят на УНИЦЕФ за България Таня Радочай изрази вярата си в това, че всяко дете има потенциал, който трябва да се открива и развива в името на доброто на самото дете, а и на обществото. Имайки предвид високата смъртност на деца в региона, според г-жа Радочай е особено важно да се дава шанс на децата да оцеляват, а след това и да се развиват и да растат здрави и образовани. „С откриването на Детска и младежка зона, ние ще помагаме и на тийнейджърите, които са допуснали определени грешки в живота си, да получат втори шанс”, каза още Таня Радочай.

Според г-жа Ева Жечева, председател на ДАЗД, изключително важно е това, че новата услуга ще работи не само с децата, но и с техните семейства, които също срещат много трудности. „Една от сферите, в които работим най-усилено в момента, е детското правосъдие. Става въпрос не просто за правата на децата, а за общочовешки ценности, които ни правят по-силни като родители, професионалисти и общество.”, поясни г-жа Жечева.

УНИЦЕФ България, Областна администрация Сливен и общинските администрации в региона вече трета година работят успешно в рамките на Меморандум за разбирателство за сътрудничество на областно ниво за изпълнение на проект „Подкрепа за деца в конфликт със закона, деца в риск и техните семейства”.

Снимки

Откриване на нова услуга за деца и младежиОткриване на нова услуга за деца и младежиг-жа Ева ЖечеваОткриване на нова услуга за деца и младежиОткриване на нова услуга за деца и младежи