Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Национални постижения 2015 г.

24 април 2015 11:36,
Излъчване: ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" преди 9 години, брой четения: 2784
Национални постижения 2015 г.

„Казвам се Богдан Кючуков и уча немски в езикова гимназия от осми клас, но се занимавам сериозно с немската култура и езика на Гьоте от девети клас. Харесват ми идеите на много немски писатели и философи, както и народопсихологията на Федерална Република Германия. Това е и причината да уча в тази езикова гимназия.

Благодарение на усилията си успях да издържа изпита тест DAF, с който получавам правото да следвам във всички немскоговорящи държави като Австрия, Швейцария, Германия и Лихтенщайн. През 2014 бях поканен в Немското посолство в България по програмата DAAD и представих себе си и гимназията си достойно и в последствие бях номиниран за стипендия за следване в чужбина.

През изминалите години взех участие в редица състезания, измежду които са националните състезания на издателство Клет България,на което бях класиран на трето място и получих бронзов медал и парична награда от 100 лева, националния конкурс „Българска памет”, на който станах втори в България и бях награден с грамота и парична награда от 100 лева и националната олимпиада на МОН. Именно това е олимпиадата, на която през настоящата 2015 година извоювах оценка (6,00), и станах лауреат. Това мое представяне отваря множество врати пред мен и има огромно значение за бъдещото ми развитие.

В заключение бих искал да кажа, че този труд, който всеки от нас полага, си струва и рано или късно бива възнаграден”.

Богдан Кючуков 12 „д” клас