Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

The BEST

28 април 2015 10:49,
Излъчване: ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" преди 9 години, брой четения: 2999
The BEST

"Казвам се Елеслав, на 17 години. Уча в сливенската езикова гимназия с първи западен език английски и втори западен - немски. Ученолюбив съм и обичам да взимам участие във всякакви извънкласни дейности: олимпиади и състезания от всякакво естество. Изключително общителен съм и поради тази причина обичам да развивам езиковите си способности не само в областта на българския език, но и в английския.

Тази година през месец април се проведе поредното състезание, организирано от BEST, което бе проведено в Бургас. Такива състезания се провеждат всяка година и събират ученици от цяла България, които желаят да развиват своя езиков речник благодарение на различните категории, които са предлагани от формата на състезанието, а именно: проза, оратория, поезия, дует и дебат. Всеки един участник може да участва в максимум три категории. Аз лично избрах този път да участвам с проза, тъй като предишни пъти съм участвал с дует и реших да пробвам нещо ново. Откъсът, който бях избрал беше от филма на Чарли Чаплин от 1940 г.: "Великият Диктатор". С това мое участие аз си извоювах второ място от близо 50-60 участници в моята категория.

Разбира се всичко това нямаше да бъде реалност без подкрепата на училището и нашата мила учителка по Английски език Клеър Манинг, която събра мен и останалите участници за състезанието. В Бургас ние бяхме приети топло от всички, атмосферата бе повече от благоприятна и всеки един от нас успя да се запознае с много интересни личности. Не само аз, но и всички останали нямат търпение за следващото състезание по-нататък."

Елеслав Василев ХI "Б" клас