Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Димитър Сяров приветства художничката Селма Тодорова на откриването на "Реинкарнации II"

29 април 2015 09:56,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 804
"Реинкарнации II"

На 28.04.2015 г. в 17:30 ч. в зала "Сирак Скитник" в Сливен беше открита изложбата на художничката Селма Тодорова "Реинкарнации II". Няколко месеца след първото показване на картините в кюстендилската художествена галерия, произведенията на изкуството, пресъздаващи различни превъплъщения през погледа на Селма Тодорова са в Сливен, където още в деня на откриването си събраха погледите на стотици ценители. Над 50 платна, предимно портрети, участват в експозицията. Много от тях вече принадлежат на частни колекции и са на разположение на посетителите на Художествена галерия Сирак Скитник само в рамките на месец май.

Сред официалните гости бяха кметът на община Сливен Кольо Милев и областният управител Димитър Сяров, който изказа вълнението си от това, че има възможността да се докосне на живо до платната от "Реинкарнации II". "Като човек, роден и израснал в Сливен и познаващ отблизо българската история, много се вълнувам, гледайки портрета на Хаджи Димитър, Гено Димитров и други исторически личности, пресъздадени от Вас! Когато гледам тази картина, имам усещането, че именно това е бил истинският образ на Димитър Асенов", каза областният управител, засвидетелствайки уважението си към таланта на Селма Тодорова.

Експозицията се организира в чест на 25-годишнината от дипломатическите отношения на България и Израел. Платната са на разположение на ценителите от областта до края на месец май.

"Много ме радва фактът, че в Сливенска област има толкова ценители на изкуството и това е причината ние, представляващи държавата, да правим всичко възможно за създаване на все по-добри условия за запазването и развитието на културата и в четирите общини. Хората са будни, интелигентни и винаги се наблюдава голяма посещаемост на фестивалите, концертите и театралните постановки, както и на събитията, насочени към най-малките. Убеден съм, че в Областна администрация Сливен, съвместно с общините, ще продължаваме да работим в тази насока, за да сме максимално полезни на гражданите в Сливенска област", допълни след официалното откриване Димитър Сяров.

Снимки

Певицата Тория поздравява присъстващитеОбластният управител поздравява Селма Тодорова"Реинкарнации II"