Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заместник областният управител Веска Вълчева взе участие в конференция „Развенчани митове”

29 май 2015 13:28,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 622
Областна администрация Сливен

На 28.05.2015 г. в София се проведе конференция, организирана от неправителствената организация „Надежда и домове за децата” – клон България. Събитието е част от дейностите по проект ”Стратегическа деинституционализация за премахването на институционалната грижа за деца под 3-годишна възраст в България”.

В рамките на конференцията бяха дискутирани теми, свързани с превенция на изоставянето на деца и модела на активна семейна подкрепа и междуинституционално сътрудничество като част от Национална стратегия „Визия за деинституционализация на децата в Република България”, по която „Надежда и домове за децата” работи от 2011 година.

„Считам, че това беше една ползотворна среща, на която се дискутираха важни въпроси за бъдещата работа на институциите относно работата с деца, отглеждани извън семейна среда. Имайки предвид, че област Сливен е сред областите с най-много деца, попадащи в рискови групи, убедена съм, че прилагането на националните стратегии и областни планове ще доведе до добри резултати”, сподели относно конференцията г-жа Вълчева.