Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ЯНКА РАДОЕВА Е НОСИТЕЛЯТ НА ПРИЗ „МАЙЧИНО СЪРЦЕ” ЗА 2015 г.

01 юни 2015 17:35,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 832
Приз "Майчино сърце"

В 10 ч. на 01.06.2015 г. в Областна администрация Сливен се проведе годишната церемония по награждаването с приз „Майчино сърце”. Домакин на мероприятието по традиция е областният управител на област Сливен, който удостоява избрана от организациите приемна майка с грамота и медальон „Майчино сърце”.

Тази година областният управител Димитър Сяров поздрави многобройните присъстващи деца за техния празник – пожела им добро здраве, много щастие и сбъднати мечти. На всички присъстващи приемни родители и на представителите на организации и институции, г-н Сяров изказа своята благодарност за това, че подпомагат усилията за настаняване на повече нуждаещи се деца в най-подходящите за тях семейства. „Настоящата среща е повод да благодарим на всички всеотдайни приемни родители за грижите, които полагат, и за добротата и обичта им към децата, които приемат в дома си и гледат като свои собствени!”, каза с признателност Димитър Сяров.

Областният управител връчи приза за 2015 година на г-жа Янка Радоева – щастлива майка, баба на четири внучета, а в момента и приемен родител на едно дете. Според г-жа Гинка Стоянова, председател на СНЦ „Демократичен съюз на жените”, приемните родители и детето, отглеждано от тях, са изградили прекрасни взаимоотношения помежду си и това е създало една много добра семейна среда. Това, че в приемното семейство на Янка Радоева е постигнат най-добър резултат с повереното им дете е установено от учредена специално по този повод комисия, която известно време преди избирането на призьора е посещавала приемните родители от община Сливен, за да провери нивото и качеството на полаганите за децата грижи. Представителите на комисията са установили, че в повечето семейства се наблюдава истинска всеотдайност и загриженост за приетото дете. Разбира се, резултатите от това са именно онези благоприятни последици, които могат да се очакват само от развитие на детето в семейна среда. От името на организациите-учредители на приза, г-жа Виктория Тачева - председател на СНЦ „За духовни и социални дейности”, връчи диплом на приемната майка г-жа Радоева. Г-жа Долапчиева – също представител на организаторите, връчи грамоти на останалите приемни майки за добрите постигнати резултати в отглеждането на децата.

На церемонията присъстваха още Кремена Иванова - представител на Фондация „Рози”, Соня Келеведжиева - член на УС на СНЦ „Демократичен съюз на жените” и други представители на неправителствени организации. На събитието бяха още заместник областните управители Веска Вълчева и Камен Костов, директорът на Регионална дирекция за социално подпомагане г-жа Тотка Костова, която също използва момента да благодари на всички участници в организирането на приемната грижа, директори на дирекции „Социално подпомагане” от общините, общински съветници, представители на отделите за закрила на детето, екипът по приемна грижа за община Сливен, заместник-кметове на общини, ръководители на социални услуги, деца и приемни семейства от община Сливен, граждани и общественици от област Сливен.

Снимки

Приз "Майчино сърце"Приз "Майчино сърце"Приз "Майчино сърце"Приз "Майчино сърце"Приз "Майчино сърце"Приз "Майчино сърце"Приз "Майчино сърце"Приз "Майчино сърце"