Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

За добрите дела на младите хора от ГПЗЕ „Захарий Стоянов“

23 юни 2015 14:19,
Излъчване: ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" преди 8 години, брой четения: 4080
театър"Класика"

Да отдадеш oт своето време на други хора, да дариш радост, усмивки, да дариш средства на нуждаещите се- това е благодродна цел, завладяваща и вдъхновяваща идея, обединила много млади хора от Езиковата гимназия в Сливен. Учениците постигат високи резултати в образованието, печелят състезания, олимпиади и конкурси, но благотворителността за тях е кауза.

Театър „Класика“ при ГПЗЕ „Захарий Стоянов“ вече 24 години провежда своите дарителски кампании- самостоятелно и с подкрепата на благотворителни организации. Учениците от театралната формация приключиха успешно своята благотворителна дейност за учебната 2014/2015 година. След премиерата на „Самодивска любов“ и участието в XI-я Международния фестивал „Бургаски изгреви“, ТФ „Класика“ организира четири благотворителни представления в Сливен и региона. На 22.04. 2015 учениците изиграха благотворително два спектакъла: за деца в неравностойно положение и хора с увреждания, съвместна инициатива с НПО „Демократичен съюз на жените“- Сливен. На 07.05.2015 бе благотворителният им спектакъл за ученици- абитуриенти, съвместна инициатива с БЧК- Сливен, а на 20.06.2015- за жителите на балканските села- Ичера, Градец, Медвен, съвместна инициатива с читалище „Зора“ и Кметството на с. Ичера.

Препълнените зали, сълзите в очите, аплодисментите, благодарността, изразена от десетките зрители на благотворителните спектакли, доказва не само любовта им към изкуството, създавано от ТФ „Класика“, но и приобщеността на сливенци към добрите каузи на младите хора от Езиковата гимназия.

Снимки

театър"Класика"театър"Класика"театър"Класика"театър"Класика"театър"Класика"