Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заместник областният управител Камен Костов взе участие в ежегодния фестивал „Златна праскова“ в с. Гавраилово

30 юли 2015 17:29,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 711
Златна праскова 2015

На 30.07.2015 г. в с. Гавраилово се проведе традиционният празник „Златна праскова“. Събитието се организира под патронажа на министъра на земеделието и храните Десислава Танева, която откри официално събитието. Сред гостите бяха също и заместник областният управител Камен Костов и главният секретар на Областна администрация Сливен Кирил Аврамов, началникът на ОД МВР Сливен – ст. комисар Чавдар Божурски, кметът на община Сливен Кольо Милев, заместник-председателят на Общински съвет Сливен Ганка Василева, кметът на с. Гавраилово Димитър Андреев, общественици, жители и гости на селото.

Програмата включваше изложби, дегустации, конкурси и изява на изпълнители на народни песни и танци, а за производителите се проведе специализиран семинар.

В 13:30 ч. се проведе последното от предвидените в рамките на „Златна праскова“ мероприятия – официално откриване на линия за преработка на плодове и плодово пюре в завода за консервирани плодове и зеленчуци в Сливен „Фрукто Сливен“ АД. Новото съоръжение е изградено по проект по мярка 123 „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013. Размерът на одобрената субсидия по проекта е 2 459 730 ,96 лв. Поточната линия бе открита от министър Танева, в присъствието на заместник областният управител Камен Костов, ръководството и служители на фабриката.

Снимки

Златна праскова 2015