Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кандидатът на ГЕРБ за кмет Стефан Радев постави децата на Сливен и по-качественото здравеопазване като приоритет

26 август 2015 15:29, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 8 години, брой четения: 2049
Стефан Радев

Проблеми в областта на здравеопазването, социалната политика, спорта и образованието на местно ниво бяха извадени на светло по време на пресконференция на ГЕРБ-Сливен. Фокусът падна върху това как Общината решава проблемите в тези сфери или по-точно - абдикирането от проблемите. Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Сливен г-н Стефан Радев коментира: „За съжаление в Сливен има проблеми, които в други градове отдавна са приключени. Повечето от тях дори не са свързани с много пари, а с воля те да бъдат решени.”

Първи приоритет за Радев са децата на Сливен, здравето и живота им. „Искам в този град да живеят здрави и щастливи деца, както и спокойни родители!”, каза той.

 

Относно образователната инфраструктура, Стефан Радев изтъкна, че най-добрата стъпка е преминаването към делегирани бюджети. „Познавам много директори, които биха били добри мениджъри и биха се справили много по-добре с разходването на средствата, тъй като те най-добре познават нуждите и проблемите на учебното заведение, което управляват.”

 

Кандидатът на ГЕРБ коментира и програмите за временна заетост. Намерението на Стефан Радев е те да заработят в реално и резултатно, да има полза от тях за града и да не остава усещането у гражданите на Сливен, че едни хора получават пари без да са положили усилия.

 

Друг важен приоритет за него е създаването на условия за спорт на децата и младите хора. „Критикуваме ги ежедневно, че прекарват много време пред компютрите, но няма как с разбити спортни площадки и липсата на каквито и да е модерни условия за спорт, да очакваме и да искаме те да спортуват. Необходим цялостен ремонт и разширяване на физкултурните салони в училищата. Вече проведох една среща с министър Кралев, който ме увери, че лично ще посети Сливен и ще огледа салоните, след което ще направим план за тяхното ремонтиране и разширяване.”

 

В края на пресконференцията г-н Радев коментира и сферата на здравеопазването. Висок приоритет за него е реновирането и преоборудването на болниците, както и създаването на по-добри условия на труд на медицинския персонал и по-качествено обслужване за пациентите. Той обърна внимание на тенденцията, че високата възраст на медицинския персонал в перспектива ще доведе до сериозен недостиг на медици в Сливен. В тази връзка Радев отбеляза, че е нужно да се вземат превантивни мерки за преодоляването на този проблем и Общината да е активен участник.

 

Диана Сивинова