Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Мария Белова, ГЕРБ: Съборът на каракачаните показва уникалните традиции на етноса

29 август 2015 22:17, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 8 години, брой четения: 1717
---

Народният представител от ГЕРБ-Сливен Мария Белова приветства гостите на 24-я Национален събор на каракачаните в България, който се проведе в местността Карандила. Мария Белова е единственият депутат от каракачанския етнос и зам.-председател на Федерацията на културно-просветните дружества на каракачаните в България – организатор на събора.

„Националният събор на каракачаните в България не е обикновено събиране на нашия етнос, а дълбока връзка между всички нас, обединение в името на традициите на дедите ни и опазване на родовата памет. Националният събор показва на света уникалните ни обичаи, символизиращи пътя на нашия народ, преминал през много изпитания, но които не успяха да го пречупят. Гордея се, че през годините останахме сплотени, че продължаваме да ценим семейните ценности и предаваме това на поколенията” каза Мария Белова.

 

Сред гостите на форума бяха посланикът на Гърция у нас Димостенис Стоидис, зам.-областният управител Камен Костов, кандидатът за кмет на Сливен Стефан Радев, общински съветници от ГЕРБ-Сливен и др.

Снимки

------