Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стартира процедура за кандидатстване на младежи за работа по Програма „Старт на кариерата”

28 септември 2015 15:05,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 813
Областна администрация Сливен

От 28 септември 2015 г., стартира Процедура – 2015 г. за кандидатстване за работни места в централните ведомства, в областните и общинските администрации по Програма „Старт на кариерата”.

Програмата е финансирана със средства от Държавния бюджет и ще осигури работа в рамките на 9 месеца през 2016 г. в публичната администрация на младежи до 29 години с висше образование.

Основната цел на Компонент 1 на Програма „Старт на кариерата” е да бъдат осигурени възможности за придобиване на трудов стаж на безработни младежи, завършили висше образование.

Младежите могат да подават документи за кандидатстване до 23.10.2015 г. в дирекциите „Бюро по труда“ в цялата страна. Могат да участват всички младежи на възраст до 29 години, с придобито висше образование, но без стаж по специалността.

Всяко лице може да кандидатства едновременно за три работни места, но до две работни места при един работодател по Програмата.

Съгласно утвърдената от министъра на труда и социалната политика квота, Областна администрация Сливен е заявила 2 работни места по условията на Програмата, за заемането на които могат да кандидатстват младежи, завършили следните специалности: Право, Счетоводство и контрол, Счетоводство, Финанси, Публична администрация, Публична администрация и европейска интеграция, Компютърни системи и мрежи, Компютърни системи и технологии, Държавно управление, Регионално развитие и политика

 

Пълният списък на обявените работни места по процедурата, условията и необходимите документи за кандидатстване могат да се намерят на интернет-страниците на Министерството на труда и социалната политика: http://www.mlsp.government.bg/index.php?section=POLICIESI&I=250 и на Агенцията по заетостта: http://www.az.government.bg/pages/programa-start-na-karierata/.