Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Назначени са 25 временно изпълняващи длъжността кметове на територията на община Сливен

21 октомври 2015 15:12,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 935
Областна администрация Сливен

На 21 октомври 2015 г., заместник областният управител на област Сливен Камен Костов издаде заповеди за назначаването на временно изпълняващи длъжността кмет на община Сливен и на 24 кметове на кметства в община Сливен.

Законът за местното самоуправление и местната администрация дава право на Общинския съвет да избира временно изпълняващ длъжността кмет на община, кмет на район или кмет на кметство в 7- дневен срок преди края на мандата, когато титулярите са регистрирани като кандидати за местните избори.

До настоящият момент Общински съвет Сливен не е приел такива решения и на основание чл. 42, ал. 8 от ЗМСМА временно изпълняващ длъжността кмет на община, кмет на район или кмет на кметство, се назначава от областния управител.

За община Сливен заместник кметът г-н Румен Андонов е назначен за временно изпълняващ длъжността кмет на община Сливен. Другите населени места, в които са назначени временно изпълняващи длъжността са гр. Кермен и селата Бяла, Блатец, Гергевец, Глуфишево, Глушник, Горно Александрово, Градско, Желю войвода, Злати войвода, Калояново, Камен, Крушаре, Мечкарево, Младово, Новачево, Самуилово, Селиминово, Скобелево, Сотиря, Стара река, Трапоклово, Чинтулово.

Временно изпълняващите длъжността кметове ще изпълняват възложените им функции за срок до полагане на клетва от новоизбраните кметове на предстоящите местни избори.