Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Председателят на Народното събрание, областният управител и кметът на Сливен се срещнаха с млади възрожденци

16 ноември 2015 17:32,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 741
Млади възрожденци

На 16 ноември 2015 г. в Сливен над хиляда деца от цялата област представиха дейността на своите училищни клубове „Млади възрожденци“ пред председателя на Народното събрание Цецка Цачева, народните представители Галя Захариева и Мария Белова, областния управител Димитър Сяров, кмета на община Сливен Стефан Радев, председателя на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, председателя на Общобългарски комитет „Васил Левски Васил Василев, началника на Регионален инспекторат по образование д-р Бисерка Михалева, представители на институции, родители, граждани и гости на гр. Сливен.

Деца от всички градове и села в област Сливен се изявиха, представяйки своя клуб и неговите бъдещи планове за дейности, съхраняващи традициите и припомнящи славната история и смелите герои на родината. Сливенска област към момента е единствената в България, която има учреден клуб във всяко училище, както и в две детски градини – общо 74 клуба. Учениците не скриха своята гордост от това, че са българи и че изучават и разпространяват традициите на народа си. Те споделиха с официалните гости, че имат все повече съмишленици сред своите съученици и участват и организират все повече прояви, свързани със запазването на българщината.

Гостите с нескрита радост поздравиха родолюбивите деца. Г-жа Цачева изрази вълнението си, че толкова млади българи пресъздават славната българска история.

Кметът на Сливен Стефан Радев също използва възможността да поздрави будните ученици, като припомни, че сливенският край винаги е раждал патриоти и духовно богати личности. Той определи това събитие като едно естествено продължение на традициите, които Градът на стоте войводи има и пази.

Председателят на Общобългарски комитет „Васил Левски“ Васил Василев също изказа възхищението си от това, че в областта има толкова много подрастващи, милеещи за българщината и запазването на традициите. Той благодари на децата и ги призова да останат все така любознателни и осъзнати българи.

В знак на признателност за подкрепата на развитието на местните клубове, Васил Василев връчи грамоти и златни медали с образа на Васил Левски на началника на РИО – Сливен д-р Бисерка Михалева, Кристиана Добрева-Станкова – служител в РИО – Сливен и Дора Ескидарова – председател на сливенския общински комитет „Васил Левски“.

Снимки

Млади възрожденциМлади възрожденциМлади възрожденциМлади възрожденциМлади възрожденциМлади възрожденциОфициалните гости на събитието