Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В Сливен се проведе регионална работна среща със заместник-министъра на образованието Ваня Кастрева

19 ноември 2015 16:20,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 731
Регионална среща по образованието

На 19 ноември 2015 в Сливен се проведе работна среща с експерти от Министерство на образованието и науката. Официални гости на събитието бяха заместник-министърът на образованието Ваня Кастрева, кметът на община Сливен Стефан Радев, областният управител Димитър Сяров и началникът на Регионален инспекторат по образование-Сливен д-р Бисерка Михалева, която бе и домакин на събитието.

Участие в срещата взеха представители на регионалните инспекторати по образование на областите Сливен, Стара Загора, Бургас и Ямбол, както и ръководители и учители от училища и детски градини от четирите областни от Югоизточния регион на България.

Кметът на община Сливен поздрави присъстващите с уверението, че общинската администрация подкрепя всяка добра образователна инициатива и разчита на иновативни идеи, които да реализират съвместно с учебните заведения.

Областният управител Димитър Сяров отчете важността на подобна регионална среща, която в момент на реформи в образованието е важна и навременна. Имайки предвид предстоящото стандартизиране на държавното образование, г-н Сяров припомни, че единствено качественото и високо ниво на образованост, е достатъчно условие за добра последваща реализация. Областният управител припомни, че реформите в образователните норми са отдавна планирани и неколкократно изготвяни, но никога не са финализирани. Той изрази увереността си, че съвместната работа на министерството и регионалните структури този път ще доведе до качествено свършена работа, която да бъде в полза на българската образователна система.

Заместник-министър Кастрева благодари на присъстващите за високата им ангажираност към събитието и представи новите разпоредби, насочени към предучилищното и училищното образование. Предстоят дискусии около тези промени, както и разговори относно въвеждането на нови държавни образователни стандарти.

Снимки

Регионална среща по образованиетоРегионална среща по образованието