Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев представи екипа си и идея за нова общинска структура

24 ноември 2015 14:38,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 806
...

Кметът на Сливен Стефан Радев представи своя екип за управление на общината през следващия мандат днес на първата работна среща с журналистите.

„Секретар ще е Валя Радева, досега главен юрист на Областната управа, бивш областен управител и човек с много богат административен опит. Пепа Чиликова, досега зам.-директор на филиала на Медицинския университет – Варна в Сливен, ще поеме ресора с хуманитарните дейности. Стоян Марков идва от областта на еврофондовете и проектното финансиране. Това ще е и ресорът му в общината. Стефан Кондузов, досега изпълнителен директор на Топлофикация – Сливен, ще бъде с ресор строителство. Румен Иванов, досега управител на клона на Общинска банка, идва от финансовата сфера, това ще бъде и ресорът му в общината”, каза кметът.

 

По думите му, сред мерките, които е набелязал с екипа си, са оптимизиране на структурата на общината, оптимизиране на всички разходи, намаляване на числеността на работещите, прекратяване на изтичането на средства за граждански договори.

„Надявам се преди Нова година да сме готови с новата структура. Засега нямаме намерение за назначаване на пети зам.-кмет, но бъдещето ще покаже”, съобщи Радев.

 

Той информира, че между 45 и 50 души работят по граждански договори за различни дейности в общината. Някои от тях ще останат, но ще бъдат 10 пъти по-малко. „Има позиции за които трудно може да се привлекат специалисти с възнагражденията, които се плащат в общината, и е логично да се привлекат специалисти за конкретен случай или проект”, посочи кметът на Сливен.

 

Идеята на новата структура е това намаление да се използва за икономия, а от друга страна - с част от икономията да се увеличат някои от заплатите в общината, за да се повиши и мотивацията. „Аз не съм привърженик на ниските доходи. Въпросът е, че тук се съобразяваме с различните обстоятелства – и времето, и размера на различните задължения. Дано имаме ресурс да я осъществим”, каза още кметът.

 

Стефан Радев изтъкна, че общината се нуждае от укрепване на юридическия отдел, което не изключва ползването на външни юристи за воденето на дела и за структурирането на защитата на общината за постигане на по-добри резултати.